NederlandsEnglish

Medewerkers en bestuur

 

De Nederlandse vrijwilligers die in Navrongo gewerkt hebben zijn :

Saskia van Mourik

David de Baar

Tytsia de Jong

Peter Langenberg

Maaike Slingerland

 

Zij vormden ook het bestuur van de Stichting NorGhaVo. In oktober 2019 zijn Saskia, Tytsia en Maaike afgetreden. David en Peter zijn gebleven; het bestuur is aangevuld met Rob, Laura en Anja.

 

Deze pagina wordt nog aangepast; dan stellen we de bestuursleden en medewerk(st)ers van The Royal International Academy aan u voor.

Alex Kiipo

Alex Kiipo
Alex Kiipo

Alex Kiipo is project coordinator van het CADC en staffmember van NorGhaVo-Ghana.

 

"Als mede-oprichter ben ik vanaf het begin betrokken bij Norghavo, aanvankelijk al s algemeen directeur. Van 2004 tot 2006 ben ik er tijdelijk tussenuit geweest  om te studeren aan de University for Development  Studies (Development Practioner). Daarna kwam ik terug in Tamale en bij NorGhaVo. De organisatie heeft mij toen gevraagd het CADC te starten.

Voor het CADC als project daadwerkelijk van start kon, moesten  eerst de mogelijkheden onderzocht worden en welke faciliteiten nodig zouden zijn. Veel tijd is gaan zitten in alle voorbereidingen, waaronder het opbouwen van een netwerk, dat nodig is om een dergelijk project te kunnen realiseren.

 

Het resultaat krijgt steeds meer vorm.  Ik voel me erg verbonden bij het project en de behaalde resultaten hebben me steeds gemotiveerd. Het project beschouw ik overigens als een groepsverantwoordelijkheid. We maken het met elkaar mogelijk en ik voel me er trots op om bij die groep te horen. Het mooiste compliment is wel dat de kinderen om computeronderwijs bij het CADC vragen. Ik zie het voor hen als een mogelijkheid om verder te komen en dat maken wij mogelijk!

Ondanks dat we ook moeilijke periodes hebben gekend, ben ik ervan overtuigd dat het CADC toekomst heeft.  De morele en financiële steun vanuit Nederland wordt hierbij erg gewaardeerd."

 

Terug

Saskia van Mourik

Saskia met de Paga-girls
Saskia met de Paga-girls

 

 

Terug

David de Baar

David met zijn gastgezin
David met zijn gastgezin

David is algemeen bestuurslid en van augustus 2007 t/m april 2008 in Navrongo geweest.

 

"Na Saskia was ik de tweede vrijwilliger die op het CADC kwam werken. In september 2007 gingen we dan echt van start. In totaal haddenzeven scholen  zich bij het CADC aangesloten voor ICT-onderwijs. Samen met het team maakten we echt een vliegende start. De leerlingen vonden het geweldig dat ze leerden omgaan met de computer en zelf had ik er enorm veel lol in dat ze dat onder andere van mij leerden!

Na enkele lessen kwamen de leerkrachten van de leerlingen met de vraag of er ook een lesprogramma voor de leerkrachten gemaakt kon worden, want ook zij hadden geen enkele ervaring met het omgaan met computers! Uiteraard hebben we voor de leerkrachten een apart lesprogramma gemaakt.

 

Ik kijk met ontzettend veel plezier terug op de periode in Navrongo en de resultaten die we geboekt hebben. Het CADC vervult een belangrijke functie voor de toekomst van de kinderen in Navrongo en ik ben er trots op om hier vanuit Nederland ondersteuning aan te blijven geven.

Terug

 

Tytsia de Jong

Tytsia
Tytsia

 

  

Terug

Peter Langenberg

Peter
Peter

Peter is onze whiz-kid en bestuurslid. Hij heeft op de computerschool NCS in Tamale gewerkt van september 2009 t/m januari 2010, is daarna bijna ieder jaar terug geweest in Tamale. 

Vanuit NL heeft Peter via Alex de mensen in Tamale aangestuurd die The Royal International Academy hebben gerealiseerd. De school is in september 2017 geopend en in de maanden erna moest er nog heel wat gebeuren aan het gebouw en de omgeving. Peter heeft daaraan meegewerkt, want hij woont sinds augustus 2017 in Tamale, inmiddels (vanaf 2019) heel dichtbij de school. 

 

 

Terug

Maaike Slingerland

Maaike
Maaike

 

Terug