• Nederlands
    • English

Nieuws

21-07-2022

Surging Bus Fares Push Inflation to 19-Year High in Ghana

Ghana’s inflation rate jumped to the highest level in almost 19 years as bus fares and other transport costs surged. Annual inflation accelerated to 29.8% in June from 27.6% a month prior, Government Statistician Samuel Kobina Annim told reporters Wednesday on a conference call. That’s the fastest pace since December 2003, and the rate has now exceeded the central bank’s target band of 6% to 10% for 10 months. The median estimate of seven economists in a Bloomberg survey was 29.9%.

 

see full story on the Bloomberg website: ( click here )

10-06-2022

Uitbreiding school gebouw

Uitbreiding school gebouw

Helaas konden we dit keer niet voldoende geld inzamelen om het volledige project te doen. De keuze was wachten op al het geld of met iets minder beginnen. De keuze is op het laatste gevallen. We hebben uiteindelijk 4 lokalen kunnen bouwen. Het klinkt negatief omdat we onze doelen tijdens de Covid-19 niet hebben kunnen behalen. Maar wij zien het anders. Het geld dat we hebben kunnen inzamelen heeft resultaat gegeven.

 

Wat waren de uitdagingen? Alles was een uitdaging. In Ghana wordt niets gecontroleerd dus als iets gebeurt (covid, oorlog) wordt iedereen wild. Dus ook in de prijzen. Ondanks dat we geld hadden ingezameld voor 5 lokalen konden we er uiteindelijk maar 4 bouwen vanwege de hoge prijsstijging. 

21-03-2022

Drone Image

Drone Image

In de drone foto kan je mooi de stappen zien die we gemaakt hebben. Van de kantine tot de nieuwe bouw. 

 

GPS Altitude: 67.7 m Above Sea Level

GPS Latitude: 9 °24' 2.00" N

GPS Longitude: 0 °48' 17.00" W

GPS Position: 9 ° 24' 2.00" N, 0 ° 48' 17.00" W

 

hier de link voor google maps (klik hier)

12-12-2021

School kan weer voort met nieuwe meubels

School kan weer voort met nieuwe meubels

In november/december 2021 is bestuurslid Rob Langenberg in Tamale geweest, natuurlijk op familiebezoek bij zoon (en medebestuurslid) Peter. Maar vooral ook om aan het werk te gaan. De Stichting had nog geld beschikbaar voor nieuwe meubels, reparatie van oude meubels, etc. Dankbaar hebben de heren Langenberg gebruik gemaakt van het gereedschap dat vorig jaar is aangekocht en per schip naar Ghana is vervoerd. Zie ook ons vorige nieuwsbericht. Gereedschap en hout + lijm, spijkers, schroeven, nietjes etc. konden worden aangeschaft van het restant van de opbrengst van onze sponsoractie in april/mei/juni 2020. Een groot deel van dat geld is eerder opgegaan aan bijv.. salarissen van de leerkrachten toen de school (van overheidswege) gesloten was i.v.m. Covid19. Nu komt de bodem van het geldpotje in zicht en hoopt de Stichting op gulle gevers. Zie onze donatiepagina voor de mogelijkheden.
De school wordt binnenkort uitgebreid met 4 lokalen, deze kunnen dan worden voorzien van nieuwe meubels. Ouder meubilair was aan reparatie of vervanging toe. 
Kijk eens op onze fotopagina  om de heren aan het werk te zien en ook een deel van het resultaat van hun inspanningen. En natuurlijk vind je hier ook foto's van de afgelopen jaren.

21-03-2021

Transport veilig in Tamale gearriveerd

Transport veilig in Tamale gearriveerd

Enkele bestuursleden zijn altijd druk met het inzamelen van diverse goederen die de school, onze medewerkers, familie en andere mensen in Tamale goed kunnen gebruiken. Zomer 2020 zijn (zelfgemaakte) kisten met goederen aangeleverd bij de transporteur. Enkele maanden was de container vol en werd verscheept naar Accra. Begin december is de container veilig gearriveerd in de haven van Accra. Helaas was er nogal wat gedoe met het inklaren en de invoerrechten. Gelukkig was dit eind februari opgelost en heeft Alex Kiipo gezorgd voor transport van Accra naar Tamale. Begin maart was het dan eindelijk zover: alle kisten veilig in Tamale en uitpakken maar! Met dank aan iedereen die iets geschonken heeft natuurlijk! Zo is de school nu voorzien van een aantal (gebruikte maar nog prima!) laptops en tablets, speelgoed voor de kinderen, verf voor het gebouw maar ook schoolbordverf. Van donaties die we vorig jaar mochten ontvangen hebben we ook het nodige gereedschap en toebehoren (denk aan schroeven, nieten, spijkers, etc.) gekocht. Er kan dus volop worden geklust, geschilderd, maar ook lesgegeven en gespeeld worden. TOP!

 

Zie ook foto's http://www.cadc.nl/album/